topborn seo

Søkemotoroptimering
- SEO.

Søkemotoroptimering
- SEO.

Vil dere synes på Google? Svaret burde være enkelt. Ingen annen markedsføring kan sammenligne seg med effekten av å synes og rangeres høyt hos de største søkemotorene som konsumenter vender seg til når de aktivt søker etter produkter og tjenester.

Over 90% av oss nordboere søker på internett før vi gjennomfører et kjøp av en tjeneste eller et produkt, og bare i Sverige søkes det fler enn 45 millioner ganger daglig på Google. Å havne høyt oppe på Googles resultatlister er den absolutte beste veien til økt trafikk på sin hjemmeside og den raskeste linken til nye potensielle kunder. Disse organiske trefflister som vi arbeider mot med søkeords optimering står for ca 80% av samtlige klikk.

På TopBorn arbeider vi blant annet med resultatbasert søkemotoroptimering noe som gir trygghet til våre kunder som kun betaler etter lovet resultat. Kjenner dere at SEO via fastprisavtale der dere som kunde får høyere verdi passer bedre så ordner vi det også. Ta kontakt så ser vi på hva akkurat dere har for muligheter!

Lyckas med sökmotoroptimering 2022 – Den ultimata guiden!

Har du någon gång gjort en sökning på Google? Antagligen är ditt svar ja. Under 2020 använde 6 av 10 personer Google dagligen, och av alla sökningar som görs i Sverige använder 97% Google. Utöver Google finns det en mängd andra sökmotorer som också används. Så om du har en hemsida för ditt företag vill du såklart att den ska komma högt upp i resultatlistorna när någon söker efter den tjänsten du erbjuder. Det är där sökmotoroptimering kommer in i bilden. Den här guiden hjälper dig att lyckas med sökmotoroptimering (SEO) och på så sätt öka trafiken till din hemsida. Att sätta sig in i SEO kan kännas som ett oöverstigligt berg, men tveka inte! Med lite motivation och en ultimat guide visar vi dig vägen. Visste du till exempel att det varje dag görs 55 miljoner googlingar i Sverige? Att investera lite tid i ditt företag genom att sätta dig in i sökmotoroptimering kan leda till att din hemsida hamnar högst upp i resultatlistorna. I slutändan kan det leda till att potentiella kunder hittar till dig och din verksamhet fortsätter att gå framåt. Läs vidare för att lära dig mer om hur du kan lyckas med SEO!

SEO Basics.

Det finns tre huvudaspekter att sätta sig in i när det kommer till att förstå sökmotoroptimering: teknisk SEO, content SEO och länkbygge.

Teknisk SEO innebär främst att man arbetar med källkod, laddtider och funktioner för att på ett strukturerat sätt beskriva data. För att bli bra på detta behöver du förstå Google och sökroboten Googlebot. Det du vill i slutändan är att Googlebot snabbt ska kunna läsa in informationen som finns på sidorna på din hemsida. Google vill optimera användarupplevelsen för den som har gjort sökningen, så att den personen hamnar på sidor som är snabba, mobilanpassade och fria från fel.

Content SEO är fokus på hemsidans innehåll. Google vill ge sina sökare ett så bra resultat som möjligt, och ställer därför höga krav på innehållet. Detta innefattar bland annat att sätta bra rubriker, så att Google förstår att en sida handlar om den frasen du vill att den ska synas på. Har du till exempel en flyttfirma så kan en rubrik vara ”Vi är flyttfirman för dig!”. Där är själva sökfrasen ”flyttfirma” med i rubriken, vilket påverkar vilken plats du hamnar i träfflistan. Detta gäller på resten av sidan, som till exempel i informationstexter och produkttexter. Google håller även koll på om texterna är tagna från någon annan hemsida, så se till att skriva unika texter.

Ett bra länkbygge är grundläggande inom sökmotoroptimering. Detta kallas även för off-page. Det innebär att andra hemsidor länkar till dig. Genom att skapa innehåll som är delbart, som till exempel undersökningar. Du kan också ta kontakt med hemsidor som kanske är intresserade av det innehåll du har, och be dem länka till din hemsida som originalkälla. Du kan också kontakta de verksamheter du samarbetar med vanligtvis, och be dem länka till din hemsida som till exempel ”partners”.

Sökmotorer – vad är det?

Sökmotorer är den tjänst som används för att hitta innehåll på internet. Sökmotorn söker igenom innehåll som har det ord eller den mening som en person har skrivit in i sökrutan. Sedan presenteras resultaten för personen i en träfflista.

google2 1Idag är Google den absolut mest använda sökmotorn. Under år 2020 utfördes 87,5% av alla internetsökningar via Google. På andra plats kommer Bing, som står för 6% av alla sökningar på internet. Tredje platsen går till Yahoo, som har 2% av sökmarknaden.

En sökmotors arbete består av tre huvuddelar:
Crawling: Sökmotorn söker efter innehåll på internet och tittar över innehållet eller koden på varje adress den hittar.

Indexering: Sedan lagrar och organiserar sökmotorer den information som har hittats.

Ranking: Sökmotorn anger de delar av innehållet som bäst stämmer överens med sökarens fråga eller ord. Detta innebär ofta att resultatet sorteras efter mest relevans.

För att en sökmotor ska ranka din hemsida högre finns det olika rankingfaktorer. Att sätta sig in i detta är ett effektivt sätt att förbättra sin sökmotoroptimering.

Tre viktiga rankingfaktorer:

Mobile first – Användarvänligheten för mobilen är en viktigt rankingfaktor. Allt fler surfar från sina mobiler, vilket gör det viktigt för hemsidor att vara optimerade för mobila enheter. En sökmotor letar efter hemsidor som är mobilvänliga och rankar dessa högre än de som inte är anpassade för mobilanvändande.

High quality content – Innehållet på en hemsida är en annan viktig rankingfaktor. Definitionen av vad just högkvalitativt innehåll är kan skilja sig åt från bransch till bransch, men syftet är det samma. Det går ut på att publiceringen av innehåll ska hålla kvar besökaren så länge som möjligt, och få dem att komma tillbaka. Det en sökmotor bland annat letar efter är innehåll som är skapat för användaren, inte för sökmotorer, unika hemsidor och webbplatser som engagerar besökaren.

Page speed – En av de allra viktigaste rankingfaktorerna är sidans laddningshastighet. Det handlar om hur lång tid det tar för hemsidan att ladda från och med att användaren klickar på sidan. Google letar efter sidor som laddas på mindre än tre sekunder för användaren, och rankar dessa högt.

 

performance 1

Sökord och research.

Nu är det dags att analysera vilka sökord du vill att din hemsida ska rankas högre med på sökmotorer. Utifrån dina sökord kan du sedan anpassa ditt innehåll och texter för att dina potentiella besökare ska kunna hitta dig. Därför är det viktigt att verkligen förstå vilka sökord dina kunder kommer att använda. Om fel ord används på din hemsida kan du gå miste om dessa potentiella kunder.

Så hur gör man en sökordsanalys då?

1. Målsättning
Börja att fundera på din målsättning med SEO. Vilka är dina aktuella och potentiella kunder och vad söker de efter? Vad är unikt för din verksamhet?

2. Lista över sökord
Försök att komma på vad din målgrupp är ute efter. Vilka ord söker dem på? Skriv ner alla sökord du kommer på.

3. Lokala sökord
För att vinna över konkurrenter behöver du finnas där dina kunder finns. Genom att använda lokala sökord som till exempel att du nämner den stad där du befinner dig i en ”om oss” del på hemsidan. Du kan också nämna staden i titlar och beskrivningar. På så sätt kan din verksamhet kopplas till ditt område.

4. Analysera konkurrenter
Ta reda på hur konkurrensen för dina valda sökord ser ut. Det gör du genom att söka på sökorden på Google. De resultat som hamnar längst upp är dina största konkurrenter för dina sökord.

5. Long tail sökord
Detta är sökord, eller fraser, som består av tre-fyra ord. Dessa är dessutom mer specifika än vanliga sökord, vilket innebär att de är lättare att ranka högt på grund av att konkurrensen blir mindre.

Onpage – tekniska bitar på hemsidan.

Utöver textinnehållet så finns det en del tekniska faktorer som kan göra att din hemsida rankas högre. Nedan listas några av de viktigaste:

Titel.

Tänk på att ha ditt huvudsökord som en del av titeln. Detta är det som sedan syns på Google, så det blir som en slags representant för din hemsida. Genom att ha ditt huvudsökord i titeln blir det tydligt för sökmotorn vad innehållet på din hemsida är.

sökmotoroptimering

 

Rubriker.

Rubrikerna behöver vara relevanta för både sökord och innehåll för att optimera din SEO.

Struktur.

För att besökare och sökmotorer enkelt ska kunna hitta den information de letar efter på din hemsida behöver den vara strukturerad på ett logiskt sätt.

Det behöver inte vara överdrivet ambitiöst. Ett tips är att varje sida som du lägger ut på hemsidan inte är mer än 2 klick från startsidan. Det här gör det enkelt och lättnavigerat för dina besökare att snabbt hitta information.

Ett annat sätt att strukturera upp sin hemsida är att ställa in permalänkar utifrån en logisk struktur. Inom SEO är URL:er viktiga för de hjälper besökare och sökmotorer att förstå vad webbsidan handlar om. URL:er bör innehålla titeln på sidan, och kan även inkludera dina viktigaste sökord. Detta är ett viktigt steg för en lyckad sökmotoroptimering!

Innehåll.

Tänk på att även om du optimerar dina texter för sökmotorer, så ska innehållet först och främst vara skrivet för din målgrupp. Det här är en balans som är viktig att hitta. Sökmotoroptimeringen kan göra att dina potentiella kunder hittar till din hemsida, men sedan måste innehållet vara så förtroendeingivande och intressant att de stannar kvar.

Tänk igenom vilka frågor dina kunder ställer sig, och försök svara på dessa möjliga frågor i ditt innehåll. Vissa hemsidor har en undersida för ”Vanliga frågor”, men det är även något som kan inkluderas i dina vanliga texter.

En viktig regel är att inte ha så kallat ”duplicerat content”, alltså att du inte använder samma texter eller innehåll på flera av dina sidor. Sökmotorer ser igenom detta, och det gör även besökare. Gör dina texter unika och intressanta!

Interna länkar kan hjälpa sökmotorer att förstå din hemsidas struktur. Det kopplar ihop en sida med en annan, på samma hemsida. Det kan exempelvis vara via en meny, att ett speciellt ord i en text länkar till en annan undersida, eller genom länkar längst ner på sidan.

Core web vitals
Web Vitals är ett initiativ från Google. Det ska ge vägledning kring vilka mätetal som är viktiga att lägga fokus på, utifrån användarupplevelsen. Det finns tre mätetal:

Largest contentful paint (LCP) – Detta är tiden det tar att få fram det viktigaste innehållet på en sida. Om laddningstiden är snabb tyder det på en bra användarvänlighet.

First input delay (FID) – Tiden som går från att besökaren interagerar på sidan, till exempel klickar på en klapp, tills att hemsidan ger respons.

Cumulative layout shift (CLS) (visuell stabilitet) – Ett mått som visar hur mycket oväntade förändringar som händer i sidans layout. Till exempel kan man ha varit med om att en sida förändras precis i det ögonblick man klickar på en länk, och därför hamnar på fel plats. Om värdet är lågt visar det på en högre användarvänlighet.

Om du vill kolla upp hur din hemsida sköter sig utifrån detta verktyg kan du hitta dina mätetal i Serach Console —> Core Web Vitals. När du har analyserat mätetalen och sett vilka mönster som Google har reagerat på kan du använda till exempel Page Speed Insight för att förhöja upplevelsen för användaren av dina sidor.

Rich snippets.

Schema markup/Structured data
Voice search

Rich snippets ger en förhandsvisning av sidan som Google rankar som mest relevant för sökningen. Det är alltså ett utdrag av din hemsida. Det kan vara lite extra text, en bild eller någon annan data som Google anser är relevant för den som söker.

Google har några krav för att du ska få ökad chans till att få ditt innehåll visat som rich snippets. Till att börja med måste du tydligt strukturera innehållet med hjälp av schema markup. För detta finns det olika verktyg du kan använda. Ett av de mest populära är ”Google’s structured data Markup Helper”. Du kan även använda Schema.org. Där märker man helt enkelt upp den information som finns på sina sidor, vilket gör det tydligare för Google att kunna tolka innehållet. Det i sin tur leder till att dina sidor presenteras bättre vid Google-sökningar.

Voice search blir allt vanligare, alltså att man som sökare ställer en fråga med sin röst istället för att skriva med text. Genom att strukturera din data och tagga upp frågor och svar kan vara en stor fördel för att rankas högre vid röstsökningar.

Visuella sökningar.

En visuell sökning är att man söker via sin kamera istället för att skriva text i sin sökning. Genom att använda Google Lens kan du till exempel fota eller ladda upp en bild på ett par skor du gillar, istället för att söka på den modellen. Denna form av sökning ökar stadigt, och därför är det viktigt att försöka hänga med på den här resan.

En av de viktigaste plattformarna, speciellt inom e-handel, är Pinterest Lens. Där samlar en sökare inspiration, men kan också utifrån plattformen direkt köpa den produkt de letar efter. Visste du att Pinterest kan identifiera mer är 2,5 miljarder objekt och att 80% av användarna av Pinterest börjar med att söka visuellt innan de börjar handla? Detta visar tyngden av visuella sökningar.

Den andra plattformen är Google Lens, som vi var inne på tidigare. Deras motto är ”Sök vad du ser”, vilket enkelt förklarar vad sökningen går ut på. Google Lens kan känna igen mer än 15 miljarder produkter.

För att optimera för visuella sökningar kan du utnyttja Alt-taggar, vilket är texten som beskriver en bild. Den bakas in i HTML på sidan där bilden finns.

Det kan se ut så här:

screenshot 2022 03 28 at 082840

I detta vill du försöka ha med de nyckelord du sökoptimerar för. Försök också att beskriva bilden så att man kan förstå vad bilden visar, utan att faktiskt se den. En annan viktig faktor är bildens filnamn. Se till att även det innehåller dina viktigaste sökord. Om du vill sökoptimera din hemsida och vara relevant även i framtiden är det viktigt att lägga ner lite tid på att optimera din hemsida för visuella sökningar.

Länkar.

Ytterligare en faktor för att få högre ranking på träfflistor är att ha ett väl genomtänkt länkbygge. När det kommer till detta är både interna och externa länkar relevanta.

Interna länkar leder till att din hemsida blir mer användarvänlig. Istället för att besökaren behöver leta sig runt på hemsidan för att hitta det innehåll den letar efter, så finns länkar direkt i innehållet besökaren läser. Så om din hemsida handlar om en snickarfirma och det finns en text om de tjänster som erbjuds, kan en intern länk läggas in i en text där det står ”Kontakta oss”. Länken leder direkt vidare till kontaktinformation, och besökaren har inte själv behövt leta efter kontaktuppgifterna. Genom interna länkar interagerar din besökare mer med hemsidan.

Det finns två typer av externa länkar, länkar ut från din sida och länkar in till din sida. Det förstnämnda innebär att du länkar vidare till andra sidor med relevans för det ämne besökaren är intresserad av. Det ökar ditt digitala fotavtryck, samtidigt som du visar att du bryr dig om dina besökare. Tänk dock på att målet är att behålla besökaren på din egen sida så länge som möjligt så länken bör i så fall öppnas i en ny flik eller i ett nytt fönster.
Den andra typen av externa länkar är sådana som leder in till din egen sida och dessa är ur SEO-synpunkt de allra viktigaste. Det är dessa länkar som i längden kan påverka din egen domain rating och tillförlitlighet i Googles ögon, och därigenom öka chansen till bättre positionering.

Domain rating – Domain rating är ett mätvärde som inte kommer från Google, men som är baserat på deras punkter för en domäns värde. Man kan genom Domain Rating mäta hur trovärdig eller stark en domän är. Ju högre Domain Rating en sida har desto starkare anses domänen vara och värderas troligen högre i Googles ranking. Mätvärdet går från 0 till 100, där 100 är det starkaste. Att ha med sig är däremot att olika SEO-verktyg använder olika rating-system och att inget av dem ger dig en 100-procentig uppfattning om hur Google kommer värdera din sida .

URL rating – URL Rating visar styrkan på en sidas länkprofil, där skalan går från 0 till 100. Skillnaden mot Domain Rating är att det där är själva domänen som mäts, och här är det domänens enskilda sidor som graderas.

Länkbygge med hög kvalitet.

När det kommer till länkbygge handlar det inte om att ha så mycket länkar som möjligt, utan att ha så hög kvalitet som möjligt på de länkar som används. Det finns således en mängd aspekter att ha i åtanke:

 • Att inlänkar kommer från en sida som själv har inlänkar från högt värderade domäner
 • Att länkarna kommer från sidor med relaterat innehåll
 • Att sidan de kommer från har samma språk
 • Att de kommer från en sida som inte finns i samma kluster av sidor
 • Att det är en länk med relevant ankartext
 • Att sidan som länken kommer från inte har för många utlänkar
 • Att sidan där länken finns innehåller andra länkar som leder till sidor som Google rankat högt
 • Att texten intill länken är relevant för innehållet på din sida

Verktyg att använda sig av.

Ahrefs – ett allsidigt verktyg inom SEO, där du kan analysera och optimera din hemsida och även få utbildning för att vidareutvecklas inom sökmotoroptimering.

Google keyword Planner – Få inspiration till vilka sökord som är relevanta för dina tjänster eller produkter, se hur många sökningar ett specifikt ord får per månad och mycket mer.

Google Search Console – Hjälper dig att ha koll på och ha kvar din placering i sökresultatet på Google. Det enda som behövs är ett Google-konto. Med detta verktyg blir det lättare att förstå hur din hemsida visas på Google, och hur du kan förbättra resultatet.

Google Analytics – Ett statistik-verktyg som hjälper dig att få bättre koll på dina besökare på hemsidan.

Sitechecker – Få en detaljerad rapport avseende sökmotoroptimering med en checklista för hur du kan förbättra din hemsida och ranking på Google. Finns både som gratis- och betalversion.

TopBorn kundportal – Det bästa verktyget för att få hjälp inom alla ämnen. Få enkla och smidiga guider inom sökmotoroptimering, Analytics och annat för att optimera din hemsida.

Frågor och svar.

Vad är det viktigaste att tänka på inom sökmotoroptimering?

Det viktigaste, om du är ny inom SEO, är att först börja med att analysera vart du och din hemsida befinner sig idag, vad du har för mål samt vilka styrkor och svagheter hemsidan har. Sedan låter du den analysen ligga till grund för arbetet därefter.

Hur vet jag vilka sökord mina konkurrenter använder?

Analysera deras titlar och underrubriker. Det är i dessa som de viktigaste sökorden bör ligga, så därför är många noggranna med just detta.

Hur snabbt kommer jag att se effekt?

Det beror på vilken effekt du vill ha! Men man kan säga att det finns tre olika effekter. Dels sökordspositioner, det vill säga att din hemsida klättrar i positioner på träfflistorna hos Google. Detta leder i sin tur till ökad trafik till hemsidan, vilket i slutändan kan leda till ökad försäljning. Hur snabbt detta kommer att hända beror på olika omständigheter, bland annat hur konkurrensen inom ditt område ser ut. Sökmotoroptimering är ett arbete som aldrig tar slut, men ge inte upp så lovar vi att du kommer att se resultat.

 

Har du fler frågor eller funderingar? Hör av dig till oss på info@topborn.com så svarar vi på dina frågor!

Snabba SEO tips.

 1. Börja med analysen! Vad är ditt mål, vilka är dina kunder och vilka ord söker dem på?
 2. Använd och sätt dig in i de olika verktyg som finns! Det finns många gratisversioner som kan hjälpa dig oerhört mycket med din sökmotoroptimering.
 3. Ge det tid! Sökmotoroptimering är ett konstant pågående projekt, så ha lite tålamod och ta en sak i taget. Med tiden kommer du märka resultat av ditt arbete!

Bra søkemotoroptimering er en enkel vei til nye kunder.

Vil du at bedriften din skal rangeres høyere på Google?
Vekten av å være søkbar over internett har de fleste bedrifter allerede snappet opp, men noe som derimot har gått flere forbi er forskjellen på å finnes til å faktisk også bli sett. Synligheten i mengden av alle hjemmesider, annonser og bedriftssider åpnes kun gjennom konsekvent og hardt arbeide. Å havne langt bak i søkeresultatene, skjult i konkurrentenes skygger er en risiko som man tar uten et strategisk SEO-arbeide. 

Under arbeidet med SEO (Search Engine Optimization) arbeider vi aktivt og strategisk med deres hjemmesides struktur i forsøk på å hjelpe Google å lokalisere dens relevans, første sidens innhold og så velge å vise siden i første ledd ved et matchende søk. 

Kravet på kvalitet er i dag veldig høyt og fortsetter også stadig å stige, noe som leder til at også kravet på søkeoptimeringen høyes. Det som har gjort oss på TopBorn så fremgangsrike er at vi har bra oversikt på hva som påvirker resultatene. Under mange år har vi fulgt Googles utvikling og sitter derfor også på kunnskapene som kreves for å kunne ta dere opp mot toppen. Det er ikke hokus pokus, kun hardt arbeide og velformet strategi som tar en oppover.

Hvor havner dere i søkeresultatene i dag? Hvordan ligger deres konkurrenter til? Vi vil gjøre dere til nummer en. Det vi trenger er et vist interesse fra dere så begynner vi gjerne vårt arbeide med resultatbasert søkemotoroptimering allerede i dag.

Synes dere der kunden leter.?

Har dere oversikt på om akkurat deres hjemmeside vises med bra resultat på Google når personer googler etter informasjon i en bransje og byen dere holder til i? Ta kontakt så hjelper vi dere opp på Googles førsteside med søkeordene dere vil synes på.

Det krever ingen analyse.

FRON MOUNTAIN

SEO – Uunnværlig online markedsføring.

Med erfaring i ryggen og en riktig herlig teamspirit har vi sammen utviklet og samlet de rette redskapene for å kunne hjelpe våre kunder med deres nærvær online. For bedrifter med ambisjoner bør søkemotoroptimering (SEO) sees som en naturlig og soleklar del til deres resterende markedsføring. For oss er det så mye mer enn så, det er en livsstil og et håndverk.

Å rangeres høyt av Google gir oftest en ubetalelig fordel mot konkurransen og gjennom et strategisk SEO-arbeid kommer man å kunne tydeliggjøre sin eksistens for søkemotorene slik at de bedre forstår hjemmesidens verdi og relevans. På TopBorn har vi valgt å legge ekstra krutt rundt vårt arbeid med akkurat SEO ettersom vi forstår dets vekt og dermed ser hvordan vi på beste vis kan gjøre nytte for våre kunder den veien.
WHITE ARROW

Om seo

big mountain seo20

SEO – Hvordan går det til?

Når man arbeider med søkemotoroptimering så arbeider man seg gjennom en prosess bestående av tre hovedelementer. Disse tre elementene er de som Google fremst gransker og vurderer:
 • Søkeordsanalyse
 • Relevans Optimering
 • Lenkestrategi

Det første som skjer er at man plukker fram de søkefraser som beregnes tilføre størst lønnsomhet. Gjennom å regne på relevans, søkevolum og konkurranse får man frem de som framover kommer å generere mest klikk. Deretter ser man over hvordan man skal kunne arbeide videre eller reformere sidens innhold og struktur for å øke dens synlighet og vekt ifølge Googles oppfatning. Sist i leddet så skal senere også den mye viktige lenke-strategien til. Det er lenkene sammenkoblet til siden som kommer til spille den mest avgjørende rollen for hvor lykket optimeringen skal vise seg å være til slutt.

Det er med rett søkeord som man øker trafikken til sin hjemmeside, dvs genererer flest kunder. For å få frem de søkeordene som websiden eller virksomheten får størst fordel gjennom så går man som allerede nevnt gjennom et antall ulike faktorer.

Først så undersøker man setningenes søkevolum, så går man videre til og også vurdere hvor bra de stemmer overens med siden man har og produktene/tjenestene man gir. Absolutt best er det om man kan velge noen så innholdsrike som mulig. Brede søkeord bidrar kanskje til at man synes ofte men med de smalere så har man større sjanse til å synes i rett tilfelle og konvertere de besøkende til betalende kunder.

Når man sitter på et antall søkeord som viser seg å ha en høy relevans, en høy konverteringsgrad og som virker interessante så bør man til slutt også se over og bedømme dens konkurranse. For høy sådan innebærer at det helt enkelt ikke er verd å satse på dem. Det her er kanskje litt kompleks men vi hjelper deg selvsagt med å ta frem de beste setningene for dere.

Kort beskrevet så gjøres dette for å hjelpe Google og øvrige søkemotorer å se relevansen og forstå websidens innhold og mening. Man ser over sidens struktur og tekst for å forbedre og tydeliggjøre disse for søkemotorene.

Det vi ser på i det her stadiet er mange faktorer som påvirker sluttresultatet, men fem viktige fragment av helheten er for eksempel:

 • Websidens tittel
 • Websidens tekster
 • Websidens meta-beskrivelse
 • Er innholdet på siden bygget tilfredsstillende og på riktig måte
 • Er innholdet på siden bygget tilfredsstillende og på riktig måte

Lenkestrategien er uten tvil det mest avanserte av optimerings arbeidet og det som krever mest tid men også den viktigste delen i prosessen om man vil se søkoptimeringen som vellykket.

Forsåvidt vil man oppnå mange lenker, men samtidig så sterke lenker som mulig som rettes mot hjemmesiden for å på riktig sett påpeke for Google at man har et innhold av verdi og som er verd å finnes på. Lenker med rett karakter skaper kraft og bidrar med relevans til ens hjemmeside. Kort sagt så ser Google lenker som en anbefalning og akkurat som i det virkelige livet er anbefalninger positivt.

For et par år siden så holdt det med at man la inn et antall meta-keywords til sin side for å oppnå resultat men Google har blitt bedre, smartere og derav så har lenkestrategien også blitt viktigere og mer kompleks med tiden.

Vil du bli kontaktet?

Fyll ut informasjonen, så kontakter vi deg så snart vi kan.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Unik resultatbasert SEO som skjenker trygghet.

Søkemotoroptimering er noe som ligger TopBorns hjerte nært. Den hjelpen vi tilbyr våre kunder er en assistanse fra begynnelse til slutt, og vi gir oss ikke før vi sammen har nådd vårt mål. Med bred kunnskap og mange års erfaring i bagasjen så er vi også sikre på fremskritt. Vi har god oversikt på hva som påvirker søkeresultatene og vil kunne gi deg som kunde en trygghet. Ingen kan levere SEO med resultatgaranti, derimot leverer vi resultatbasert SEO.

Trygt og sikkert.

Alt for at dere som kunde skal kunne kjenne trygghet og få det resultatet dere betaler for. På TopBorn leverer vi først og fremst og tar betalt etter fremvist resultat, såklart. Dette gjelder også vår SEO. Trygt og sikkert. På TopBorn går vi selvsagt ut fra Googles egne riktlinjer og anbefalinger. Vi setter alltid kunden i fokus og vil levere trygghet, sikkerhet, lønnsomhet og langsiktighet. Et samarbeid som vi selv hadde ønsket oss.
seo triangle new0